Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslagen givmildhet

Regeringen har i sedvanlig ordning portionerat ut detaljerna i höstbudgeten: vi har bjudits på forskningssatsning, järnvägssatsning och ungdomssatsning. I går kom ännu ett utspel, pensionärerna kan se fram emot sänkt skatt. Om det nu är något att se fram emot ... ”Pensionärernas skatt sänks med en femtiolapp per månad”, lyder rubriken på måndagens DN Debattartikel, undertecknad av alliansens fyra partiledare. Faktum är att det kan bli så lite som 41,50 kronor/månad. ”Det blir inte lätt att bestämma vad man ska göra med alla de pengarna”, säger PRO:s ordförande Curt Persson ironiskt.

En skattesänkning värd två paket fiskpinnar är något man lägger i budgetskrivelsens appendix och sedan håller tummarna att ingen upptäcker. Ty antingen blir folk förbannade, eller så reagerar de som Curt Persson. Med ett snett leende.