Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjöyrans artister är spikade

/

De sista akterna är satta för Storsjöyran 2009. Sammanfattningen lyder: Många världsartister, många lokala namn och många tjejer i toppen.
– Detta i kombination med de svenska akterna och små, exklusiva guldkorn gör att vi har ett starkt program, säger Andréa Wiktorsson, som är artistansvarig.

Annons

Under onsdagen släpptes 21 nya akter, av dem har inte mindre än 14 namn lokal anknytning, som Musik direkt-vinnarna Await the End, hiphopduon Såkel & Konsistens och countrytjejen Kristina Westin. Även medlemmarna i ett av festivalens mest efterfrågade band, Corroded, kommer till större delen från Jämtland men envisas med att kalla sig för Ångeband.

Från Storbritannien kommer det unga popbandet The Small Screen Light Show med Matthew G. Vant och Rebecca Young i spetsen. En av årets mest lovande debutanter hittar också till Östersund. Magdalena Konefal tar då med sig sin klassiska soulpop och ep:n ”Mixtape of a life sound vol. 0,5.”

Klara är också indiepopparna i Oh My! från Sundsvall, punkbandet Masshysteri, electrogruppen Super Viral Brothers och Dennis Lyxzéns nya band Invasionen där han för första gången sjunger på sitt modersmål. En annan intressant akt är kombinationen författaren Ernst Brunner och rockern Sulo, från Diamond Dogs, som kommer att bjuda på rockvisor.

Totalt är nu 75 scenbundna artister bokade, några tillkommer under Yranveckan, men vilka de är återstår fortfarande att se. Festivalen inleds även i år med en fullvärdig torsdag, denna gång med Takida på Stortorget.

– Takida började som garageband hos oss och nu kan man placera bandet på en så stor scen. Jättekul, säger Stefan Kauppi.

Succéblandningen, som festivalarrangörerna är så nöjda med, består både av folkliga publikfriare som Orup och Lena PH och en popstjärna och modern stilikon som Lady Gaga.

Hon får sällskap i toppen av det brittiska stjärnskottet Amy Macdonald och den svenska sångerskan i A Camp, Nina Persson.

Storsjöyran intar Östersund den 30 juli och släpper greppet om staden den 1 augusti.

Annons