Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöyran fortsätter tappa besökare

Regnet snuvade Storsjöyran på besökare och jämfört med förra året minskade antalet inlösta med 2 000 personer.

Antalet Storsjöyran besökare fortsätter att minska och med totalt 35 000 inlösta personer under helgen tappade festivalen 2 000 besökare jämfört med förra året. Men arrangörerna verkar inte oroade då regnet enligt dem varit boven i dramat.

– Det hade varit jättekul om vi fått sol då vi fått indikationer på att det skulle bli en hejdundrande lördag, säger Storsjöyrans vd Lars Sillrén.

Ekonomiskt sett innebär tappet inga problem för Storsjöyran och han vill ge en stor eloge till de besökare som trotsade regnet. Vädergudarna motarbetade arrangörerna men samarbetet mellan de olika aktörerna på området fungerade vilket resulterade i en lugn festivalhelg med bra stämning.

– Det är den lugnaste yra vi har haft, säger Anna-Lena Alfreds, enhetschef på akutmottagningen.

Att Storsjöyran i år varit lugn håller även polis, räddningstjänst och frivilligorganisationerna som varit på plats med om