Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjötvätt storsatsar i supertvättmaskin

Storsjötvätt har investerat i en ny tvättanläggning för att klara hanteringen av fyra ton tvätt per dag.

Annons

Från en tvättmaskin som tvättar upp till 85 kilo per tvätt till ett stort tvättrör som klarar 800 kilo tvätt per timme. Storsjötvätt har investerat i en ny tvättutrustning för fem miljoner kronor.

– Till skillnad från en vanlig tvättmaskin så består ett tvättrör av ett antal kammare där tvätten matas fram kammare för kammare i förtvätt, huvudtvätt, sköljning och pressning, säger Sten Jernvall, VD på Storsjötvätt.

Sten Jernvall har tidigare haft hand om privatpersoners kemtvätt och jobbat i branschen under 35 år, men bestämde sig 2007 för att satsa helt på tvätt för företag. De största kunderna är hotell och företag som tvättar arbetskläder och entrémattor.

– Förut tog det så lång tid för oss att tvätta allt, det blev många övertidskvällar för personalen. Den nya maskinen är lättsammare i hanteringen då den pressar ut vattnet ur tvätten istället för en vanlig tvättmaskin som centrifugerar, då är tvätten fortfarande blöt och tung att lyfta upp, förklarar Sten Jernvall.

Tvättröret renar och återvinner vattnet som används i tvättandet så att samma vatten går att tvätta med igen.

Sten Jernvall berättar att de går bra för dem, något som gav grund till beslutet att investera i den nya tvättanläggningen.

– Det var en tung säsong förra året, vi fick jobba över varje kväll och jag kände att vi låg efter på tvättsidan. Det här är den största investeringen jag gjort och kanske kommer att göra, säger Sten Jernvall.