Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöseglare överlägsna SM-segrare

Elias Andersson och Linus Berglund startade lite trögt, men sedan var det inget snack om saken när de seglade hem SM-guldet.

– Det känns skönt. Vi har haft lite motgångar tidigare under säsongen, säger Linus Berglund.

Trettonåringarna Elias Andersson och Linus Berglund, Storsjöns seglarsällskap, fanns med bland de 35 båtar som startade i helgens SM i RS Feva, som avgjordes i Grebbestad. RS Feva är den tvåmansjolle som är vanligast bland juniorer.

Nio seglingar skulle avverkas under helgens gång, där första tredjedelen gick lite trögt för Elias och Linus.

– Första tre seglingarna gick sådär. Vi kom elva, fyra och tvåa. Sedan efter lunch gick det bättre, berättar Linus Berglund.

Två segrar av tre blev det på eftermiddagen, och duon fortsatte på den inslagna vägen under söndagens tre avslutande seglingar där de med två förstaplatser och en andraplats kunde säkra guldet.

– Vi fick till bättre starter och var mer bestämda i taktiken. När det gick dåligt så velade vi för mycket, nu körde vi på taktiken som vi hade bestämt innan, berättar Linus.

Guldet blev en skön revansch för killarna.

– Vi har haft lite motgångar den här säsongen. På junior-SM kom vi trea då vi sumpade i sista seglingen, och på VM (i Italien) gick det inte heller så bra, så det kändes bra att vinna, säger Linus.

Den talangfulla seglarduon får en spännande avslutning på säsongen om några veckor då de deltar i Mästarnas mästare – en tävling för de båtar som vunnit respektive klass i SM.

– Då kommer vi att segla en större båt, och jag tror vi kommer vara fyra i båten, så det blir lite skillnad.

Klubbkamraterna Felicia Berglund och Hilda Leijon stod också för fina insatser i SM-tävlingarna. De lyckades som bäst bli fyra i en segling och slutade på en sammanlagd 11:e plats.