Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöcupen spänner musklerna

Storsjöcupen når nya höjder med årets rekordstora turnering. I år kommer 416 lag, däribland från Argentina, Mexiko och Sydafrika att göra upp på sportfältets fotbollsplaner.
– Nu känns det väldigt bra, det är det här vi sett fram emot, säger Sven-Bertil Bengtsson, ordförande för Storsjöcupen.

Rekord är till för att slås. Och det är precis vad Storsjöcupen gör med årets turnering. Cup-ledningen hade som mål att nå över 400-gränsen, vilket de gjort med råge. De 416 lag som kommer till spel är än ökning med 31 stycken från fjolåret.

– Vi har mer lag än någonsin, vi kommer att spela fler fotbollsmatcher än någonsin och vi kommer äta mycket mer mat än någonsin, så det är många nya rekord, säger Sven-Bertil Bengtsson.

– Så någonting måste vi göra rätt och vi får tillbaka många av våra gästande lag, fortsätter han.

I vanlig ordning består majoriteten av lagen av norska lag. Hela 70 procent kommer från vårt grannland i väst. Utöver dessa finns lag från Malta, Sydafrika och Mexiko, som alla ger turneringen lite extra flärd.

När Sporten besöker Sven-Bertil Bengtsson ute på sportfältet under måndagseftermiddagen står ledningen inför de avslutande förberedelserna. Mycket ska fixas inför den första sparken i årets cup.

– Nu gäller det att förbereda allting, här på cuptorget som är centret och nerven för allting. Och det gäller att allting är på plats här och nu. Det är klart att allting inte fungerar till hundra procent, men det ska det inte göra heller. Det är litegrann av nerven och utmaningen att stöta på lite spåproblem, men allting går att lösa, menar Sven-Bertil.

Cupen invigs officiellt under tisdagskvällen med en marsch genom Östersund av lagen, som sedan avslutas med en sprakande spelning av norska duon DJ Broiler. Fotbollsspelandet, det inleds redan klockan åtta på tisdagsmorgonen.