Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöcupen får utmärkelsen Norrlandsbjörnen

När Norrlandsförbundet delar ut sina årliga hedersbelöningar går utmärkelsen Norrlandsbjörnen i Jämtlands län till Storsjöcupen. Publicisten Tage Levin tilldelas Olof Högberg-plaketten.

Norrlandsbjörnen och Olof Högberg-plaketten har delats ut sedan mitten på 50-talet och uppmärksammat förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle.

Delar ur motiveringen för priset Norrlandsbjörnen:

"Under de senaste 15 åren har Storsjöcupen blivit allt mer internationell med lag från länder spridda över hela världen. Turismen ökar markant under Storsjöcupen och inget annat evenemang påverkar näringslivet lika positivt som Storsjöcupen."

Delar ur motiveringen för priset Olof Högberg-plaketten:

"För Tage är det skrivna ordet centralt och med entusiasm har han författat otaliga arga artiklar och uttalanden om bristen på förståelse för Norrlands stora utvecklingsmöjligheter. Hans övertygelse är att skrifter om Norrlands historia, konst och bygdekultur hjälper Norrland att synas."