Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöbygdens demensförening

Storsjöbygdens demensförening har hållit årsmöte på Seniorernas hus i Östersund.

Annons

Årsmötesförhandlingarna klarades av snabbt och rutinerat av mötesledare Britt Lindblad. Styrelsen fick förnyat förtroende och består av ordförande Marianne Bergqvist, sekreterare Suzanne Göransson, kassör Anders Molander, styrelseledamöter Meta Aringstam, Sylvia Persson och Mona Eriksson, styrelsesuppelanter Anna- Brita Söder och Gudrun Jonsson-Dehlin. Revisorer Ann-Christin Östberg och Ingeborg Sahlin. Valberedning Anneli Persson och Oskar Eriksson. Av verksamhetsberättelsen framgår att den beslutade planeringen fullföljts med föreläsningar och andra arrangemang i syfte att sprida kunskap och förståelse kring demenssjukdomar och anhörigas situation.

Det traditionella trivselarrangemanget på Björkbackakaféet hölls även i år. Internationella alzheimerdagen den 21 september uppmärksammades med en uppskattad föreläsning av Ola Polmé. Föreningen har firat sitt 20-årsjubileum med samkväm och underhållning och en jubileumsskrift har tryckts och delats ut till alla medlemmar.

Demensförbundets rikskongress var i år förlagd till Östersund med deltagare från hela Sverige. Den lokala föreningen stod för värdskapet. Sammanfattningsvis under året: god aktivitet och glädjande många nya medlemmar.

Efter årsmötesförhandlingarna informerade representanter för Östersunds kommun om vad som pågår inom projekten demens och socialt innehåll. Vidare gavs information om nyheter inom länssamarbetet för utveckling av anhörigstöd.