Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöbadet byggs ut igen?

Storsjöbadet kan vara på väg att byggas ut ytterligare en gång. Anledningen är att gymkedjan Step in vill hyra större lokaler.

Östersunds kommun driver Storsjöbadet med Step in som hyresgäst i en del av byggnaden. Men gymkedjan vill utöka sin verksamhet och önskar därför få hyra en betydligt större yta än i dag. Step in har behov av ytterligare 700 kvadratmeter vilket skulle utöka gymytan till totalt 1 200 kvadratmeter.

En så stor utökning ryms inte i de befintliga lokalerna och i så fall skulle Storsjöbadet behöva byggas ut. Skulle kommunen satsa på en sådan utbyggnad så skulle det även betyda att badgästerna får mer utrymmen i form av omklädningsrum.

Men för att en utbyggnad ska vara möjlig så krävs också ett längre hyresavtal än det som finns i dag mellan kommunen och Step in. Och tecknas ett sådant avtal så sätter det stopp för kommunens planer att upphandla bad- och gymverksamheten och eventuellt lägga ut driften på en privat entreprenör.

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden ska fatta beslut om utbyggnaden i dag.