Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjö strand ska bli en stad i staden

Det ska vara en stad och inte ett bostadsområde.

Ja, Storsjö strand kommer bli något helt annat än vad det är i dag.

Storsjö strand ska bli nästa nya stadsdel i Östersund, och det kommer att bli en stadsdel utöver det vanliga. Det står klart efter onsdagens informationsmöte mellan invånarna, kommunen, byggherrarna och arkitekterna som är inblandade i projektet.

I dag består Storsjö strand mer eller mindre av ett industriområde, med förorenad mark och sly som det enda gröna. Men i framtiden kommer snarare motsvarigheten att hägra i området. En ny stad ska byggas, med stora grönområden, närheten till Storsjöns vatten, energieffektiva och hållbara hus.

Från arkitektfirmorna presenterade man en grön framtid där dagvattnet i området ska renas rigoröst innan det får gå ut i Storsjön och gator ska inte vara bredare än dagens Törnersgränd eller Prästgatan.

Solveig och Håkan Palm, ett par i övre medelåldern, tillhörde genomsnittliga besökaren på mötet. I dag äger de en stor gård.

– Men vi börjar väl känna att det är på tiden att kanske hitta något annat mindre, säger Solveig.

En lägenhet på Storsjö strand verkade därför inte helt främmande för paret efter informationen.

– Det ser ju ut att bli väldigt fint, så man får väl se hur mycket det kommer att kosta när det är dags, säger Solveig.