Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjö strand formas av idéer i Draknästet Jämtland

Ett team av kreativa unga idésprutor har fått i uppgift att utforma Storsjö strand. Det är starten för pilotprojektet Draknästet Jämtland 2010.

Tretton team ska jobba 24 timmar för att hitta en bra lösning som ska presenteras för Drakarna, fredag morgon ska affärsplanerna vara inlämnade.
Fyra av teamen går vidare till final och de ska sedan presentera sitt förslag inför publik och alla Drakarna.
Då gäller det att vara skärpt.
Petter Gisterå, Amanda Parement och Anton Sahlén bildar ett team, Team Neu.
De arbetar målinriktat och tror de har en chans att ta hem priset på 10 000 kronor.
– Vi har varit på plats och gjort dokumentering, säger Amanda Parement, området ska kunna användas av både turister och allmänhet.
De har gjort en marknadsundersökning och det folk vill ha är strandpromenad, ett konstant krogstråk och båtplatser. Naturligtvis vill folk att det byggs bostäder också.
– Vi blir farliga i den här tävlingen, säger Anton Sahlén, när man går förbi området i dag ser det för jäkligt ut.
– Men vi har inte riktigt koll på siffrorna än och det är viktigt har vi lärt oss av Draknästet på TV, säger Petter Gisterå.
Om de vinner pengarna vill i varje fall Petter att de investeras för att växa.
Idén till tävlingen kommer från huvudsponsoren Gärdin & Persson tillsammans med Lars Åström, Rotary och läraren Tomas Hjelm.
– Gärdin & Persson delar ut stipendier varje år men ett för ”god kamratskap och god förebild” har inte delats ut på ett tag, säger Tomas Hjelm.
Då tändes idén om den här tävlingen. Inbjudan har gått ut via face book.