Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för ÖBS-damerna i allsvenskan

BANDY, damer allsvenskan

ÖBS-Härnösand 10–1 (6–0)

Mål ÖBS: Sofia Ihrén 5, Camilla Rimér Högberg 2, Emma Bäckström, Marie Emmesjö, Ida Sundell.

Den näst sista matchen i enkelserien före jul blev en... just det, enkel historia för ÖBS. Unga jumbon Härnösand var skäret efter hela tiden.

– Vi tog tag i matchen och visade bra inställning och bra efffektivitet, sa tränaren Tomas Lilo.

Segern räcker dock inte. ÖBS har bara en match kvar och kan som bäst bli trea. Eftersom bara de två bästa går vidare till elitserien efter jul, handlar det för Lilos lag att ta nya tag i allsvenskan norra efter jul.

– Vårt mål är att vinna vår fortsättningsserie och därifrån gå till slutspel.

Störst plus i helgen går förstås till femmålsskytten Sofia Ihrén, som dessutom gjorde flera mycket snygga mål.

Bandy, herrar division 1 norra

ÖBS-Karlsborg 2–8 (0–4)

ÖBS: Tomas Kempe, Anders Nyberg.

Jakten på första segern fortsätter för ÖBS efter den fjärde raka förlusten. Man var aldrig ens nära att spräcka förlustnollan i mötet med norrbottenslaget Karlsborg.

– Vi hade två jättelägen i början som vi brände. Hade vi satt dem skulle det kanske ha blivit en annan match, sa Mats Portinson.

Karlsborg blev allt bättre ju längre matchen fortskred och till slut var det inget snack.

– De är snäppet bättre och generellt handlar det nog mest om fysiken. De är starkare och orkar mer än oss. Men nu ska vi träna ihop oss under julen och komma tillbaka, säger Portinsons, vars lag dessutom har varit rejält brandskattat under säsongsstarten.

Det har handlat om sjukdomar, skador och bortovaro på grund av arbete. Närmast comeback är viktige mittfältaren Johan Ihrén.

Innebandy, division 2 herrar

Brunflo-Timrå 7–8 (2–0, 4–4, 1–4)

Brunflo: Mathias Hägglund 3, Christopher Nordqvist 2, Jimmy Jonsson, Filip Göransson.

En svidande förlust för Brunflo, som ledde med både 6–3 och 7–4, men som föll ihop totalt i sista perioden. När Mathias Hägglund gjorde sitt tredje mål till 7–4 efter tre minuter i sista perioden trodde nog de flesta på hemmaseger.

Timrå lyckades dock vända på steken och efter tolv minuter i sista perioden hade man gjort fyra raka mål. Den ledningen släppte man sedan aldrig.

Innebandy, division 2 damer

Brunflo-Timrå 10–1 (4–1, 3–0, 3–0)

Brunflo: Pia Thyselius 2, Cecilia Gälliner 2, Sara Magnusson, Annika Ström, Maarit Kuhmunen, Anna Johansson, Sandra Lindgren, Malin Lindmark.

Tredjeplacerade Brunflo tog sin femte seger på nio matcher. Hemmalaget var överlägset rakt igenom och man vann utan att poängledande Sara Magnusson behövde visa upp sina främsta kvaliteter. Magnusson – som gjort 17 mål på åtta matcher innan helgen – "nöjde sig" nu med ett mål.

Krokom-Sundsvall U 8–6 (3–2, 5–3, 0–1

Krokom: Julia Eklund 2, Ronja Forsberg 3, Madeleine Forsberg, Ebba Mård, Julia Olsson, Rebecca Löfvenberg.

Krokom var snäppet bättre i en match som man ledde med 3–0, men där Sundsvall kom tillbaka till 3–3. Gästerna hade även 4–4 innan Krokom kunde gå ifrån.

Segern var den tredje på tio matcher för hemmalaget, som nu är fyra i serien.

Ishockey, division 2

Strömsund-Njurunda 3–4

1–0, 0–1, 2–2, 0–1

Mål Strömsund: Joakim Carlsson 2, Pär Norlén. Skott: 36–25.

141 åskådare i Dunderhallen fick se sitt lag åka på den fjärde förlusten i serien. Andraplacerade Njurunda vann efter förlängning.

Energipåslaget som Strömsund fick efter sin sena kvittering, med bara en minut kvar, räckte alltså inte.

– Vi har haft många matcher som inte varit bra, men nu kom vi tillbaka på spåret. I första perioden spelade vi ut Njurunda och hade fem-sex solklara lägen, men kunde inte göra mer än ett mål, sa Roger Allberg.

Högst betyg till Fredrik Forssén och Joakim Carlsson.

Ishockey, division 1 damer

Sveg-Skåre 0–6 (0–0, 0–2, 0–4)

Andraplacerade Skåre var alldeles för bra för Sveg, som förlorade sin nionde raka match och därmed ligger kvar som seriejumbo.

Ishockey, J20

Piteå-ÖIK 2–1 e straffar

(0–1, 0–0, 1–0)

Mål ÖIK: Simon Klockerud. Skott: 15–20.

Asplöven-ÖIK 2–6

(0–3, 0–2, 2–1)

Mål ÖIK: Kevin Åsberg, Jonathan Mooe, Anders Waplan, Edwin Mann, Jesper Lundqvist, Nicklas Örnstedt-Björnbom. Skott: 35–29.

Två helt olika matcher. Den första i Piteå präglades av snålspel och dåligt humör i överflöd. Domarna totalt ut 142 (!) utvisningsminuter, varav två matchstraff för vardera laget.

Söndagens drabbning blev mycket snällare och mer öppen. ÖIK visade stor effektivitet och gick upp till hela 5–0 mot fjärdeplacerade Asplöven innan hemmalage kunde reducera. Segern var den sjunde på 16 segrar för ÖIK som ligger på tredje plats.