Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för IFK i derbyt

IFK Östersunds kvicka bollrullande gav laget segern i derbyt med Frösön som slutade 5–1.
– Jag är jättenöjd, säger IFK:s tränare Kenth Persson.

Det var framför allt i första halvlek som IFK Östersund la grunden till segern på Jämtkraft Arena.

Hanna Erikssons ledningsmål efter 13 minuter följdes upp av två ytterligare mål och IFK hade 3–0 i halvtid.

– När vi får till vårat rull så tycker jag vi spelar bra fotboll. Vi vill ju verkligen vända spelet och rull runt och det blir bättre och bättre. I alla fall här på arenan, menar Kenth Persson.

Lagom till andra halvlek öppnade sig himlen och regnet öste ner över spelarna under stora delar av de avslutande 45. Trots det kunde Frösön lyfta sig spelmässigt men laget hade svårt att komma till vassa avslutslägen. I stället kom 4–0, innan Frösön kort därpå fick hål på IFK när Matilda Johansson sköt in reduceringen. Rödklädda IFK skulle dock få sista ordet genom Lisa Jarefors 5–1-mål på matchens sista spark.

– Jag är jättenöjd. Det är fortfarande ett väldigt ungt lag med 99:or, 98:or och 97:or. Det är många som är duktiga, säger Kenth Persson, som vill lyfta fram Emelie Eriksson som gjorde en stark insats i sin första match från start.

För Frösöns del fanns ändå ljusglimtar i andra halvlek trots en klar förlust.

– Vi gör en godkänd andra efter en blek första halvlek. Där finns det saker att bygga vidare på. Men IFK var bättre än oss, inget snack om det, säger Frösöns tränare Bo Alenius, som hoppas att reduceringsmålet kan bli nyttigt framöver.

– Vi har ju lite svårt att ta avslut. Det var bra att vi fick se att det går att göra mål utifrån. Då kanske vi kan försöka göra det i andra matcher också, säger Alenius.

Division 2 damer

IFK Östersund–Frösön 5–1 (3–0)

Mål, IFK: Linnea Bergqvist 2, Hanna Eriksson, Femke Golverdingen, Lisa Jarefors. FIF: Matilda Johansson.

Domare: Mikail Delen, Östersund.