Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger direkt för Lillhärdal i baskettvåan

Härjedalslaget tog en smärtfri seger i seriepremiären. Lillhärdal – som vann Norrlandstvåani fjol, med endast en förlust – rankas som ett topplag även i år. Årets trupp är densamma som i fjol, plus förre ligaspelaren i Jämtland, Tobias Ytterdal.

Basket, division 2

Lillhärdal-Kramfors 116–65

26–16, 32–10, 26–27, 32–12

Lillhärdal: Niklas Jakobsson 29, Theo Bergström 25, Ingemar Nord 24, Andreas Zakrisson 18, Niklas Jansson 12, Mikael Gärdin 8.

– Vi var lite kantiga i den första perioden och hade svårt med tempo och passningar, men efter pep talk inför andra perioden gasade vi på bra och vann den med 32–10, berättar Ingemar Nordin, lagets allt i allo.

Plus i Lillhärdal till Niklas Jakobsson och Theo Bergström. De två nästa matcherna lär bli svårare. Först mot Jämtland på bortaplan, sedan mot Sundsvall hemma i Sveg, 22–23

Segrande lag i serien går troligen till ett norrländsk final four, där sedan de bästa lagen får kvalspela mot division 1.