Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsatsningar på gång längs Bangårdsgatan

Aberdeen Fastighetsfond Sverige storsatsar på Storsjö Torg vid Bangårdsgatan.

– Det är en spännande stadsdel i utveckling. Vår ambition är ett handelscentrum, säger Torbjörn Wallin, projektledare på Aberdeen.

Under hösten har Aberdeen Fastighetsfond Sverige börjat med arbetet att förändra Storsjö Torg, vilket innebär att flera befintliga byggnader i området runt Willys är på väg att rivas, byggas om, få nya fasader och entréer.

– Vi vill ha en enhetligare miljö för vi tror på området och vill satsa på det, säger Torbjörn Wallin, projektledare vid Aberdeen Fastighetsfond.

Aberdeen har nyligen tecknat ett hyresavtal med ABF, Sängjätten och Servicecentralen.

– ABF har flyttat in i Kontorshuset där bytet av fasad har påbörjats. Fönsterbanden ska vara vita, inte röda som nu, säger Torbjörn Wallin som pekar mot byggnaden och berättar att den svarta plåtfasaden med trädetaljer kommer att gälla för alla byggnaderna runt Willys.

I före detta Gärdin & Perssons lokaler på runt 4000 kvadrat diskuterar Aberdeen med två potentiella hyresgäster om att flytta in.

– Vi har långt gångna planer men kan inte säga något om det nu.

Nedanför gamla G&P planeras för en stor parkering och en byggnad kommer därför att rivas.

– Det behövs mer parkeringsplatser som hela området kan nyttja.

Nedanför Willys har redan gamla Cramo rivits och där byggs nytt på en 600 kvadratmeterstor yta.

– Där flyttar Sängjätten in till våren, säger Torbjörn Wallin som berättar att när Sängjätten flyttat till sin nya lokal flyttar en, alternativt två nya hyresgäster i deras gamla lokal, men att inget kontrakt är skrivet i dagsläget.

Vägg i vägg med nya Sängjätten blir Servicecentralen.

På nedre sidan av Bangårdsgatan, där ÖoB och Granngården finns, planeras inga fasadrenoveringar.

Varför gör ni den här storsatsningen?

– VI har en god tillväxt här i Östersund och området har stor potential. Vår ambition är ett handelscentrum, med verksamheter som är snarlika varandra, säger Torbjörn Wallin.