Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större lavin utlöstes av skoterförare på Ansätten – helikopter och fjällräddning kallades till platsen

En lavin mellan 150 och 200 meter bred har lösts ut av två skoterförare på fjället Ansätten i Krokoms kommun. Hädelsen inträffade vid två-tiden idag, lördag.

Inga personer uppges ha dragits med i lavinen som utlöstes av två skoterförare. Anmälaren som såg händelsen på avstånd uppskattar att lavinen mäter 150-200 meter i bredd och blev cirka 300 meter lång.

På grund av det osäkra läget har polisen, som samordnar fjällräddningar, kallat helikopter och fjällräddning med hundar till platsen.

De två skoterförare som uppges ha löst ut lavinen har enligt anmälaren fortsatt i riktning mot Åkersjön utan att stanna.

Personen som larmat polisen tillhör en annan grupp och har bevittnat händelsen med stillastående med god uppsyn på avstånd.

Läs även: Nattens nyheter: Två fritidshus utsatta för inbrott – skotrar stals

Uppdatering 14:55

Fjällräddningen och polishelikopter med hundar har nått lavinområdet. Området kommer i första hand sökas av med hjälp av lavin hundar eftersom de var det snabbaste alternativet att få till platsen.

Innan eftersöksarbetet inleds ska en säkerhets bedömning göras för att inte utsätta räddarna för risk.

Läs även: Misstänkt rattfylla – polis fick krossa ruta på grund av okontaktbar förare

De två skoterförarna som utlöste lavinen är i nuläget inte misstänkta för något brott.

– Så länge de inte har kört på något förbudsområde är de inte misstänkta för något brott. Men det tillhör god etik att man stannar och ger sig till känna och avrapporterar när man löst ut en lavin, säger Börje Öhman vid polisens regionledningscentral.

Lavinen löstes enligt polisen ut på kalfjället i en sluttning med riktning syd-öst.

Uppdatering 18:04

Polisen har avslutat insatsen och bekräftar att ingen drogs med i lavinen.

Läs även: ÖFK slipar anfallsspelet för att spräcka målnollan – Potter: "Vi måste studsa tillbaka"