Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Större än jag tänkt"

Robin Larsson gjorde det avgörande 5–4-målet mot ÖIK. Nu laddar han om till helgens hemmadubbel.

– Det ska bli riktigt roligt att få möta nya lag, säger han.

Annons

Den 21-åringe centern från Njurunda är ett av många nyförvärv i årets Brunflo. Dessutom ett av de mest intressanta.

Larsson tillhörde toppskiktet i fjolårets Njurunda och slutade säsongen på 25 poäng, varav tolv mål. Kanske var det ingen överraskning att han gjorde två av målen mot ÖIK?

– Jo, jag har aldrig varit någon målskytt och kommer aldrig att bli det.

Varför säger du det?

– Jag tror att jag är mer defensiv som spelare. Jag tar hellre hemjobbet. Att jag gjorde två mål mot ÖIK var bara tillfälligheter.

Tillfälligheter kanske, men känslan var fantastisk.

– Det kändes mycket bra. Det där kan man leva länge på. Mentalt stärker det oss jättemycket. Nu vet vi att vi kan, att vi kan vända ett tvåmålsunderläge.

Stämningen runt årets första derby överraskade Robin Larsson.

– Det var större än jag hade tänkt mig. En sån stämning gör att man tänder till lite extra.

Att bli matchvinnare i ett derby påverkar förstås den allmänna trivselfaktorn, men faktum är att Robin redan trivs i sin nya omgivning.

– Det känns mycket bra med en ny stad och en ny klubb. Serien ser också ut att bli riktigt bra.

Larsson kallar sig inte för målskytt. Han är snarare den spelskicklige centern som jobbar fram puckarna. Som backar upp kedjekompisen som forcheckar.

Det är nämligen bara en spelare i varje femma hos Brunflo som har en renodlad offensiv roll.

– Vi har en defensiv uppställning som jag inte vant mig vid än. Vi har bara en toppkille som styr. Vi övriga fyra ligger i mittzonen.

Det är kanske klokt med tanke på att ni är nykomling och slår ur underläge?

– Ja, jag tror verkligen att det spelet kommer att bli bra i år. Många lag är bättre än oss och jobbar vi så blir det bättre i mittzonen. Vi går inte bort oss.

Som med alla system finns det avigsidor.

– Nackdelen är att toppforwarden i varje femma får åka så mycket. Jag är van vid att två toppforwards ska forchecka och det tar ett tag att komma in i.

Försäsongen är klar och ni har spelat två seriematcher – din bedömning om årets Brunflo?

– Vi är faktiskt bättre än jag trodde. Nyförvärven ser riktigt starka ut och de som är kvar sedan i fjol har utvecklats.

... men ni är ett småvuxet lag?

– Det kan nog stämma. Medellängden är nog under 180 centimeter. Men då får vi vara snabba i stället, säger Robin som själv är en av "bjässarna" i laget med sina 186 cm och 92 kilo.