Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stororder till Woolpower


Nu kan snart alla svenska soldater klä sig i underställ från Woolpower. Företaget har vunnit en stor upphandling som kommer att öka deras omsättning med 20 procent.

Annons

– Vi håller på att rekrytera för fullt för att klara av den här ordern, säger produkt- och inköpschefen Pål Dufva till Östersundsposten.

Det var för några veckor som företaget fick beskedet om att de ska få tillverka långkalsonger, underställströjor och värmejackor i ullfrotté till armen, marinen och flyget. Bland konkurrensen fanns stora leverantörer från Asien och Östeuropa.

– Många av de vi konkurrerade med köper in sina produkter från underleverantörer. Vi åker och klappar fåren och har kontroll över hela kedjan, där tror jag att vi är en av världens bästa, säger Pål Dufva till Östersundsposten.

Avtalet löper över tre år och den första leveransen kommer att ske i mars nästa år. All tillverkning sker i fabriken i Östersund och totalt sett tror Pål Dufva att tio personer kommer att nyanställas under det närmaste året. Mest sömmerskor, men även flera som ska ansvara för stickningsmaskinerna, skriver tidningen.