Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stororder ger fler jobb

Företaget Woolpower i Östersund har medvind.
Efter en stor ökning på privatmarknaden den senaste tiden har ett jättekontrakt nu även skrivits.
Företaget räknar med att nyanställa ett tiotal personer.

Trenden har varit väldigt stark att konsumenter i framför allt Tyskland efterfrågar svenska produkter i sina val av friluftskläder.

– Vi har sett en väldigt stor ökning på både privat- och yrkesmarknaden i bland annat Tyskland den senaste tiden. Det börjar slå igenom med svensktillverkat, ett trendbrott att inte bara ta det billigaste alternativet utan även att se till produktionssätt och kvalité, säger Pål Dufva, produkt- och inköpschef på Woolpower.

Förutom den stora försäljningsökningen har nu företaget ett nytt kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) som sträcker sig över tre år.

– Vi har haft mängder med order från FMV, det var ju i huvudsak försvaret vi levererade till när företaget startade. Det här kontraktet är däremot ett av de största i Woolpowers historia, säger Pål Dufva.

Kontraktet gör att de 75 anställda kommer att få ett antal nya kollegor.

– Vi kommer att nyanställa ett tiotal personer till.

Det är ett underställ i ett nytt material som har upphandlats och nu ska levereras av Woolpower. Kontraktet är inte exakt specificerat, men det finns en minimimängd av underställ som garanterat kommer att beställas.

– Det nya kontraktet med FMV kommer att motsvara ungefär 20 procent av den totala omsättningen under nästa år, så det är väldigt stort, säger Pål Dufva.

Den nya egenskapen med understället är att det är flamsäkert trots att det i huvudsak innehåller ull.

– Det är ett underställ i en ny typ av material. Soldater blir ofta utsatta för stark hetta och det nya understället smälter inte på huden utan förkolnar utan att fastna, säger Pål Dufva.

Företaget försöker ständigt att utveckla produkterna och har tillgång till ett testlabb i Östersund.

– Det är speciellt roligt när vi klarar av att utveckla produkterna vi har. Försvaret lägger mycket kraft på att ha bra utrustning och är de nöjda är det ett kvitto på att vi lyckats, säger Pål Dufva.