Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormöte om vården i Härjedalen

Ett stormöte planeras i Hede. Ämnet är landstingets planer på en mottagning på Vemdalsskalet och vilka konsekvenser det kan få för de fastboende i området.

Det är Hede företagargrupp som bjuder in till mötet som kommer att hållas på lördag 2 november. Syftet är att diskutera primärvårdens villkor i Hede och vad landstingets etablering på Vemdalsskalet kan komma att innebära. I inbjudan konstateras att många invånare i Hede/Vemdalen är oroliga.

Vid flera tillfällen har företrädare för den medlemsdrivna hälsocentralen Fjällhälsan i Hede uttryckt farhågor om att tappa så mycket intäkter att det finns risk för nedläggning.

Vid stormötet har företagarföreningen bjudit in företag, ortsbor, stugägare, företrädare för Fjällhälsan, kommunchef och kommunalråd i Härjedalens kommun och politiker i Jämtlands läns landsting.