Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormig relation med sportprofil leder till åtal

Småbråk övergick i stora bråk och förhållandet var upp och ner.
Så beskriver kvinnan sin relation till en sportprofil i länet, i en polisutredning som leder till att båda åtalas för flera brott.

I åtalet mot sportprofilen handlar misstankarma om misshandel vid två tillfällen i hans bostad. Enligt åklagaren har han slagit kvinnan med nävarna och stampat på hennes rygg vid ett tillfälle.

Han ska också ha tillfogat kvinnan smärta genom att nypa henne och vrida en arm eller handled vid ett annat tillfälle.

Sportprofilen nekar till anklagelserna. Bland bevisen finns ljudupptagningar från kvinnans mobiltelefon som delvis innehåller inspelningar från bråkiga konversationer.

"Ohyra, ligger du kvar här så hämtar jag en jävla soptunna å sätter dit", säger sportprofilen i ett utskrivet samtal.

Misstankarna mot kvinnan handlar om två fall av hemfridsbrott i samband med att hon olovligen gått in i och stannat kvar i sportprofilens bostad, trots att han uppmanat henne att gå därifrån.

På grund av risken för att kvinnan kommer att begå brott, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera sportprofilen utfärdade åklagare ett utvidgat kontaktförbud i början av året. Hon har tidigare dömts för brott mot honom.

I en tredje åtalspunkt mot kvinnan misstänks hon för överträdelse av det här kontaktförbudet, genom att hon ringt och skickat textmeddelanden till sportprofilen.

I förhör beskriver han situationen som att det varit värst på helgerna. Till sist kände han sig tvingad att svara på kvinnans samtal, annars kommer hon på objudet hembesök.