Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormen slår till igen – hårdast blir det i fjällen

SMHI varnar för ännu en storm i fjällen. Och den slår till på onsdagen.

Annons

Länsstyrelsen höll på tisdagen ett möte med krisorganisationen inför nästa stora storm. Med stormen Hilde i färskt minne samlades polis, elbolag och kommuner i en regional telefonkonferens för att möta eventuella stormproblem.

Det är SMHI som går ut med en varning för atlantstormen som beräknas driva in i Jämtländska fjällkedjan på onsdagen med storm med mycket nederbörd och risk för snödrev.

För övriga länet, öster om fjällkedjan, räknar SMHI med stormbyar och mindre mängd nederbörd.

"Vädret kan komma att innebära svårigheter i trafiken, framför allt i fjälltrakterna. Allmänheten uppmanas att uppdatera sig om vädersituationen genom att lyssna på radio och besöka bland annat SMHI:s hemsida", skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Ur SMHI:s hemsida:

Jämtlandsfjällen:

Varning klass 1 – mycket hård vind med nederbörd, dålig sikt. Hård sydvästlig vind, 14-18 m/s med regn eller blötsnö. Vinden vrider till väst och avtar på tisdagskvällen. Från onsdag middag hård västlig vind, 14-18 m/s i kombination med regn eller blötsnö

Härjedalsfjällen:

Varning klass 1 – hård vind med snödrev/nederbörd. Från onsdag middag hård västlig vind, 14-18 m/s i kombination med regn eller blötsnö.