Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormen förde veteranerna samman

/
  • Legendarerna Mona Malm och Ingvar Hirdwall återförenas  i SVT:s nya dramaserie ”Stormen”.Foto: Scanpix

De erfarna skådespelarna Mona Malm och Ingvar Hirdwall återförenas i tv-dramat ”Stormen”. I SVT:s nya serie ställs allt på sin spets när samhället Eket plötsligt drabbas av en naturkatastrof.

Annons

SVT:s nya dramaserie har premiär den 26 januari och utspelar sig i det lilla samhället Eket som ligger någonstans i västra Sverige. Innan stormen flyter livet på som vanligt med äktenskapsproblem, grannfejder och tonårsbekymmer. När katastrofen kommer ställs allt på sin spets.

Bland karaktärerna får vi möta den smått förvirrade och hjärtsjuka Ulla (Mona Malm) och hennes livskamrat Bernt (Ingvar Hirdwall) som har varit gifta i många år och som verkar leva i ett kärleksfullt förhållande. Men som i de flesta långa äktenskap visar det sig att det finns en hel del osagt som kommer upp till ytan när katastrofen blir ett faktum.

– Det handlar om de dolda agendor alla äktenskap har. Det är inte ovanligt att sådant kommer fram i en pressad situation, menar Ingvar Hirdwall.

Mona Malm har varit gift med arkitekten Lars Wahl sedan 50-talet. Hon håller med sin kollega.

– Det handlar om rädslan för att bli av med någon man tycker om. Som gifta går man bredvid varandra många år av ens liv. Man sköter sitt på olika håll, det går bra tills något inträffar, säger hon.

Det är inte första gången Mona Malm och Ingvar Hirdwall spelar äkta makar. För sex år sedan var de ett par i filmen ”Mamma pappa barn”, men båda häpnar när de får höra att det har gått 45 år sedan de först samarbetade i Hans Abramsons ”För vänskaps skull”. Efter det har de arbetat ihop många gånger, framför allt i flera Lars Molin-produktioner.

– Det känns tryggt att jobba med Mona, man behöver inte hålla på och diskutera så mycket. Det är alltid roligt att ses, säger Ingvar Hirdwall.

Musiken är komponerad av Maia Hirasawa. Hennes ljusa, sköra sound står i bjärt kontrast mot den mörka, tunga stormen. Det var första gången hon jobbade med filmmusik och det blev en utmaning:

– Musiken ska inte fungera som ett bakgrundsljud, utan ska stå i centrum när stormen kommer. Det tycker jag att jag har lyckats med, säger hon.

Mer läsning

Annons