Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stordelen av Sverige rödgrönt

Den borgerliga alliansen fortsätter att regera i vårt land, dock i minoritet den här gången, då Sverigedemokraterna blev vågmästare.

Det viner en kraftig högervind i vårt land, ja för att inte säga en högerstorm.

Trots detta så är Sverige fortfarande rödgrönt, åtminstone om du räknar hur många kvadratkilometer yta av Sverige som fortfarande efter hösten vald styrs av en rödgrön majoritet. Landet är i princip rödgrönt utom i Stockholm, Mälardalen, delar av Västsverige och Skåne (som ju är på gränsen till brunt?).

Att högern kan fortsätta styra landet handlar naturligtvis om att det är i de här delarna av Sverige som de flesta av landets människor bor.

Det spelar nästan ingen roll hur i övriga Sverige röstar får vi är så pass få i förhållande till dessa befolkningscentra. Det här gör mig lite orolig, eftersom det finns en uppenbar risk att vi som bor i dom rödgröna delarna av Sverige kommer att spela en allt mindre roll i kommande val.

Lyckas man ”köpa” rösterna i de delar av landet där folk bor, och därmed kunna säkra makten i riksdagen, ja varför ska man då överhuvudtaget bry sig som oss andra som företrädesvis bor på lands- och glesbygden? Risken är stor att det vi vill kalla för landsbygdspolitik, och devisen att hela landet ska leva, kommer att utplånas och försvinna under den kommande mandatperioden.

Inte blir det bättre av att Moderaterna valt Anna Kindberg Batra till sin nya gruppledare i riksdagen. Hon är ju mest känd för att ha sagt att stockholmare är smartare än ”lantisar”?

Stefan Konradsson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel