Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora investeringar på gång med flyget

Kommunstyrelsen sa ja till att investera 13 miljoner kronor i Härjedalen Sveg Airport. Härjedalens kommun avser att satsa 3,2 miljoner kronor och övriga medel kommer från EU och läns­styrelsen.

I projektet ingår att bygga en hangar som har samma kapacitet som flygplatsen i övrigt har och göra en ombyggnad av bagagehanteringen.

– Nu har vi helt andra förutsättningar att ta emot större flygplan och passagerare från andra länder, säger Per Lingensjö, flygplatschef, som under de senaste åren uppgraderat flygplatsen med olika åtgärder.

Förutom det ska man utöka marknadsföringen av flygplatsen och försöka utveckla flygtrafiken på olika sätt. I dagsläget kan flygplatsen ta emot flygplan med upp till 100 passagerare och med tanke på att Rikstrafiken tidigare sagt att man ska satsa på flyget till Sveg med fler avgångar och större plan ser man ljust på tillvaron.

– Nu skapar vi förutsättningar för att klara av det och det är ju med tanke på charterflyget, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson som hoppas och tror att fjolårets satsning med turister från Köpenhamn ska fortsätta. Han hoppas också att fler turistdestinationer väljer att satsa på flygplatsen i Sveg i framtiden.

Totalt kommer projektet att kosta 13,1 miljoner kronor. Härjedalens kommun går in med 3,275 miljoner och resten kommer förhoppningsvis från EU:s strukturfonder och Länsstyrelsen.

– Nu är det bara att hoppas att det går hela vägen, säger Per Lingensjö avslutningsvis.