Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora Helvetet en prioriterad fråga

Trafikverket har satt upp Stora Helvetet som en prioriterad plats på listan över aktuella investeringar som behöver göras.

Under mars månad kommer Trafikverket utföra borrningar i banvallen vid Stora Helvetet. Tågtrafiken över ravinen har varit stoppad sedan november på grund av rörelser i banken. Frågan har sedan dess varit, när trafiken kan börja rulla igen och om Trafikverket kommer att prioritera sträckan.

Nu har de senaste uppgifterna gällande dessa frågor kommit. Trafikverket har nämligen tagit med Stora Helvetet som en prioriterad åtgärd på listan över aktuella investeringar som ska lämnas till regeringen.

Att det är regeringen som har sista ordet är inget som Per Åsling (C) är speciellt oroad över.

– Det här innebär att det kommer att åtgärdas. Det är en viktig signal som har skickats från Trafikverket, säger han.

Enligt Pär Åsling har gränsområdet, där Stora Helvetet ligger, aldrig varit med på listan över investeringsstöd tidigare. Ett skäl till att sträckan plötsligt blivit det tror Per Åsling har att göra med det som händer på den norska sidan.

– Trafikverket har väl insett att något måste göras när norrmännen fattat beslut om Meråkerbanan, säger han.

Hur mycket pengar det kan komma att handla om är för tidigt att säga menar Per Åsling.

– Det kommer inte stå klart förrän de vet vad de måste göra, hur vallen ser ut, säger han.