Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora Blåsjön, Tullingsås och Västertåsjö nominerade

I fjol var 14 byar nominerade till Årets by i Strömsunds kommun. I år är endast tre nominerade.

Den 1 april var sista datumet för att nominera en by i Strömsunds kommun som på något sätt utmärkt sig under det gångna året. I fjol vann Ringvattnet och motiveringen löd bland annat "Med gemensamma krafter drivs byn framåt" där byns uppmärksammade två evenemang pimpelfisket och 24-timmarsgäddfisketävlingen gavs som exempel på det fina engagemanget bland byns 40 invånare.

– Det är samhällsnyttan vi vill premiera och det viktiga engagemanget i byn där eldsjälar ska lyftas fram, säger Anders Blomberg, näringslivschef vid Strömsunds utvecklingsbolag, Suab.

I fjol nominerades 14 byar men i år har nomineringarna sjunkit drastiskt där endast tre byar är nominerade. Två av dessa har redan fått hederstiteln: Blåsjön (1999) och Tullingsås (1996). Den tredje nominerade, Västertåsjö har däremot inte fått någon utmärkelse.

– Vi vet inte varför vi inte fått fler nominerade, för vi har marknadsfört det på samma sätt som förr om åren, säger Ann-Louise Hansson, näringslivsutvecklare, Suab.

Utmärkelsen Årets by har funnits sedan 1995, där Suabs styrelse fäller avgörandet. Priset består av ett diplom samt 15 000 kronor som byn kan använda till marknadsföring. Priset delas ut i samband med kommunstyrelsens sammanträde i juni varje år och i år blir det den 17 juni.