Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor V75-dag för länet – seger och dubbla tredjeplatser

Det blev stor succé för länshästarna vid V75 på Leangen under lördagen. En seger, dubbla tredjeplatser och ännu ett stort kliv mot totalseger i Kallsvenskan.

– Riktigt roligt med sådan framgång för länet. Det går bra nu, för Jan-Olof Johansson hade ju två segrar på Bergsåker i fredags också, säger Daniel Wikberg, Hackåstränaren som var plats och imponerades av Michael von Krusenstierna som styrde sin egna Krusse till seger i V75-1.

– Han fick en perfekt resa i andra par utvändigt och sedan körde han bättre än ett fullblodsproffs, säger Daniel Wikberg.

Segern som gav 60 000 kronor, var efterlängtad för andrahandsspelade Krusse. Första segern för året och faktiskt första sedan juli i fjol.

Björli Mai, ägd av Ann-Sofie Lilja, Oviken och tränade av amatören Per-Erik Harr, Östersund, fullbordade en fin höst. Norske kusken Eirik Höitomt styrde fram 4-åriga kallblodet till tredjeplats i V75-5 och 20 000 kronor.

Daniel Wikberg fick sedan se sin egentränade och andelsägda succéhäst Ängsbläsen ta dagens andra tredjeplats för länet i V75-avslutningen. Även där var det Eirik Höitomt vid tömmarna.

– Han körde jättebra, men tyvärr kom luckan för sent. Ängsbläsen hade krafter kvar så om luckan hade kommit tidigare så hade det kunnat räcka till seger till och med, säger Daniel Wikberg, som ändå var riktigt nöjd med att bli trea, kamma hem 15 000 kronor, men framför allt ta ännu fastare grepp om segern i Kallsvenskan:

– Jätteroligt! Väldigt viktiga poäng i Kallsvenskan nu när H.E.C.Theofaks vann på Boden i torsdags. Vi ledde innan, men ryckte nu och det blir väldigt spännande, säger Daniel Wikberg om Kallsvenskan som pågår året ut i jakten på 40 000 kronor till en fest för ägarna, men framför allt äran att kalla sig bäst i Sverige.

– Det måste nog till en seger för H.E.C.Theofaks nu för att kunna slå oss, säger Daniel Wikberg.

Läs mer om Ängsbläsen och Kallsvenskan:

Vilken lördagsdubbel för Wikberg: "Helt fantastiskt"