Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor uppslutning på Springmeet

I dag var det dags för årets version av motorträffen Springmeet på Optands flygfält utanför Östersund. Ett stort antal bilägare och entusiaster slöt upp för att vara med.

Annons

En stor del av fältet kring Optands flygplats fylldes under lördagen med bilar. Och inte vilka bilar som helst. Många av dem gamla fina rariteter som polerats noggrant inför dagens event. De flesta bilarna ingick också i den tävling som pågick under Springmeet. En tävling där det var upp till besökarna att avgöra vilken bil de tyckte var allra finast.

Mats Rommedahl och Kent Forslöf hade åkt ända från Järbo i Hälsingland för att vara med på träffen. De passade bland annat på att beundra en Chevrolet Impala.

– Man kan säga att det här är lite av vår hobby, säger Kent Forslöf.

Det kryper samtidigt fram att det kanske inte är bara en liten hobby utan en som tar upp den mesta fritiden för de båda herrarna. Mats Rommedahl passade inför resan på att plocka med sig en del prylar att eventuellt få sälja på marknaden som hölls på fältet. Men det blev inte så mycket sälja.

– I dag har jag nog köpt mer än jag kom hit med, skrattar han.

Beatrice Johansson, 18 år, är en annan besökare som letat sig till flygfältet. Ända sedan barnsben har hon varit intresserad av gamla bilar, främst amerikanare.

– Min drömbil är en Pontiac firebird. Det har det varit ända sedan jag var liten. Jag gillar motorer som hörs och så är det ju en sportbil.