Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor satsning på biolokal i Östersund

Fler filmupplevelser, nya visningsformer och bredare biostolar. Nu byter Bio Regina lokal och satsar stort.

I vår lämnar Bio Regina sin lilla salong i Gamla Tingshuset och flyttar in i korsningen Tullgatan/Prästgatan. Fastigheten, som senast hette Grand och drevs av Biostaden, rymmer två salonger, en mindre med 35 platser och en större med 86 platser.

– Det har varit mycket vånda om vi ska klara av det, men nu är kontraktet påskrivet och det känns jätteroligt. Jag tror att den nya lokalen i gatuplan kommer att bli mer tillgänglig än Tingshusets bakgård, säger Lasse Pettersson, kassör i föreningen.

Regina anställer nu en biografutvecklare på halvtid som kommer att jobba för att bredda utbudet och försöka nå nya publikgrupper.

– Vi ska också försöka hitta helt nya visningsformer, förhoppningsvis kan vi visa lite film på dagtid, säger Lasse Pettersson.

Satsningen har gjorts möjlig genom stöd av bland andra Östersunds kommun som hjälper till med verksamhetsflytten, och Svenska filminstitutet, som gett stort stöd till nya, bredare biografstolar.

#När öppnar ni i nya lokalen?

– Det vet vi inte exakt, någon gång under våren. Det är de nya stolarna det handlar om, de ska först och främst anlända och sedan ska de skruvas ihop.

#Har ni bestämt vilken film ni kommer att inleda med?

– Nej, det har vi inte så det får vi återkomma om. Vi har mycket kvar att bestämma oss för, säger Lasse Pettersson.

Regina drivs helt ideellt av medlemmarna i föreningen Folkets bio Östersund.