Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor ranking: Sporten listar de bästa i ÖFK:s historia: "Täcker hela klubbens historia"

Artikel 1 av 7
ÖFK:s 25 bästa
Visa alla artiklar

Med start imorgon onsdag den 17 juli inleder Sporten en sommarföljetong. Där Östersunds FK:s bästa spelare genom tiderna ska utses.

Annons

Östersunds FK grundades 1996, sedan dess har många spelare haft på sig den rödsvarta tröjan. I fem delar kommer Sporten att lista de 25 bästa spelarna genom tiderna i ÖFK.

– Det har varit ett otroligt svårt jobb att ranka alla spelare som gjort matcher i den rödsvarta tröjan under drygt 20 år. Denna lista täcker hela klubbens historia, säger Andreas Olsen, tillförordnad nyhetschef på Sporten.

– Vi har stött och blött på redaktionen med både nuvarande och tidigare medarbetare på sportredaktionen och andra som följt laget sedan starten. Under processen har vi varit oense ofta, men nu känner vi att vi enats om en lista där de bästa verkligen finns med.

De flesta av namnen kommer alla att känna igen, men det finns några namn på listan som kanske inte är lika känd för den stora massan.

– Tanken var att se till över hela ÖFK:s historia, inte bara de fyra senaste åren. Listan kommer nog att väcka en del reaktioner. Vi ser gärna att läsarna kommer med egna listor, säger Sportens fotbollsredaktör Fredrik Sjölund.

Första listan släpps i morgon, onsdag. Övriga delar släpps under de kommande två veckorna.

Annons