Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor personalbrist inom omsorgen

Östersunds kommun har ett stort behov av vikarier inom äldreomsorgen. Det är extra svårt att hitta timvikarier till de mindre orterna.
– Vi tror det kan bero på att det är svårare att ta sig till de platserna, säger Else-Marie Helberg Eriksson, enhetschef på bemanningsenheten.

Att det har blivit svårare att få personal och vikarier att söka sig till äldrevården och LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) är något Else-Marie Helberg Eriksson har märkt av.

– Om vi kollar på sommaren 2012 fick vi cirka 500 ansökningar och för den här sommaren har det varit runt 100 till 150 stycken, säger hon.

Elisabeth Daunfeldt, enhetschef för Brunflo hemtjänst, har lagt märke till att det är sämre tillgång på timvikarier.

– Det är ju inte nytt att det behövs folk inom vården. Men för oss varierar det av och till mellan olika områden och tidsperioder. Man märker till exempel av bristen på personal mest under sommaren. Sen är det bra att ha körkort för att ta sig till jobbet när det ligger i utkanten som hos oss och i Lit, så jag tror att även det spelar roll, säger hon.

Bland de som söker vikariat är det stor brist på utbildade undersköterskor.

– Det är färre som utbildar sig till det, i alla fall under gymnasieåren. Jag tror att det är för att man kan få höra att det är ett stressigt och otacksamt yrke, vilket jag inte alls håller med om, säger Elisabeth Daunfeldt.

Hur upplever personalen det när det är färre timvikarier som kan hoppa in för dem?

– Det varierar så mycket under olika perioder, men speciellt under sommaren så kan det bli så att de får jobba extra mycket, säger Elisabeth Daunfeldt.

När det är brist på undersköterskor kan det bli så att vårdbiträden med lite erfarenhet får jobba och då är det viktigt med grunderna.

– Här måste jag berömma min baspersonal. De är väldigt duktiga på att ta hand om nya människor på jobbet, de tar sig tiden att lära dem hur jobbet ska skötas. Jag har till exempel många historier om vikarier som har kommit hit jobbat för att sedan börja utbilda sig till undersköterskor, säger Elisabeth Daunfeldt.

Else-Marie Helberg Eriksson tycker också att det är viktigt att vikarierna ska få en bra introduktion.

– Vi har pratat om att kanske väcka liv i metodrummet igen. Där lär man sig väldigt grundliga saker som hur man ska bädda sängen, hjälpa personerna ur och i den och så. Även om vi får in väldigt duktiga vikarier så är det aldrig fel att få träna ännu mer på grunderna, säger hon.

I mitten på juli skrev Östersunds kommun på sin Facebooksida att de behövde timvikarier till bemanningsenhetens resurspool.

– Vi har märkt att fler har sökt vikarietjänster efter inlägget, så vi kanske måste börja marknadsföra oss lite bättre för att få folk intresserade, säger Else-Marie Helberg Eriksson.