Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor oenighet om försäljning av handelsmark

Handelstomterna kostar över tio miljoner kronor. Men politikerna är inte överens om en försäljning.

Det handlar om försäljningen av två tomter nordväst om Lillänge, vid betongstationen. Alla bedömningar pekar på att markvärdet på 20 000 kvadratmeter ligger på 10.5 miljoner kronor och det var också tjänstemännens förslag till politikerna i kommunstyrelsen på tisdagen. Förslaget är att företaget TK Projekt AB ska få köpa marken för att bygga och ge plats åt mer handel i området.

Alla är dock inte lika förtjusta i exploateringen. Oppositionspartierna med stöd av kommunalrådet Karin Thomasson (MP) och vänstern säger nej.

– Miljöpartiet och vänsterpartiet har haft den hållningen hela tiden att det inte ska vara mer handel, men vi har från majoriteten har sagt att vi har handelspolicy sedan 2008 där vi har pekat ut det här markområdet som lämpligt för ytterligare handel, säger kommunstyrelsens ordförande, AnnSofie Andersson (S).

– När vi nu har investerare som är beredda att investera i handel i Östersund och möjliggöra att Biltema kan etablera sig, tycker jag att vi kan sälja marken, fortsätter hon.

Efter votering gick en försäljning av marken igenom; men definitivt beslut fattas i kommunfullmäktige.