Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor narkotikahärva har nystats upp - tolv misstänkta

På skärtorsdagen åtalades tolv personer misstänkta för olika grad av narkotikabrott. Fyra av dem misstänks för grovt narkotikabrott och har hanterat stora mängder droger.

De åtalade är mellan 21 och 54 år gamla, de flesta är i 20-årsåldern. De flesta av dem är hemmahörande i Östersundsområdet men några kommer från andra delar av landet.

Tre män är misstänkta för att ha hanterat, transporterat och förvarat närmare 4,5 kilo amfetamin. En av de åtalade misstänks för att vid 28 tillfällen, i överlåtelsesyfte, köpt sammanlagt 2,75 kilo hasch/cannabis.

Dessa fyra är misstänkta för grovt narkotikabrott bland annat på grund av den stora mängd narkotika det handlar om, anser åklagaren.

De övriga misstänks för bland annat innehav, anskaffade samt för att ha förmedlat kontakter mellan köpare och säljare.

Bevisningen i åtalet handlar till stor del om förhör med åtalade och vittnen. Listor från telefonsamtal mellan olika parter används som bevisning. Även kontoutdrag på pengainsättningar används för att styrka vissa av gärningarna.