Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor mc-träff invaderar Åre i helgen

I helgen genomförs länets största mc-träff någonsin i Åre. Ett motorcykelgäng har kört ända från Sicilien för att komma till träffen, som väntas dra 800 motorcykelåkare.

Mc-träffen den 23-25 juli kunde knappast få bättre väder. På lördagen strålade solen över Åre. Hela Holiday Club hade bokats för arrangemanget Sweden National HOG Rally.

Mitt på dagen begav sig ett gäng på drygt 50 motorcyklister upp till Njarka sameby. Andra tittade på nya tillbehör till hojen eller kollade in mc-utställningar. Den som ville kunde också få sig en tatuering eller lyssna på bandet Ratshot.

En av träffens höjdpunkter var på fredagen då en stor kortege av motorcyklister körde in i Åre samtidigt, ett gäng som hade samlats upp i Mattmar och ett gäng från Storvallen vid norska gränsen.

– Det var fantastiskt! Folk hade gått man ur huse för att se 300 mc-åkare komma in samtidigt i Åre. Det mullrade så att hela Åre skakade, säger träffgeneralen Ulf Arnesson.

På mc-träffen finns deltagare från 10 nationer. Ulf Arnesson uppskattar att 98 procent av deltagarna kör Harley Davidsson.