Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor kärlekstörst i höstrutan

De börjar bli en vana. Länsborna som håller ställningarna på bästa sändningstid. Genom åren har vi bland annat fått följa tio män från Hammarstrand i serien "Allt för byn", Patrik Combos glesbygdskavajer i "Dansbandskampen, Micke Mojos bluespipa i "The Voice" och Helena Appelqvists matpassion i "Sveriges mästerkock". De tre sistnämnda tog sig alla långt i sina respektive program, men tyvärr så snubblade alla också på målsnåret. I år tror jag starkt på ett trendbrott.

Egentligen har man ju bara gått och väntat på första jämten som lyckas bita sig fast i TV4:s "Idol". I onsdagens avsnitt greppade 16-åriga Matilda Melin, från Östersund, micken och sjöng Rihannas "Stay" utan ett enda darr på läppen. Efter helgen får vi veta om nerverna håller för att få juryns röster till kvalveckan. Säga vad man vill om idolfabriken, mitt stalltips är att Matilda kommer att gå långt.

Snart vet vi också om getbonden Marléne Ljungdahl och mjölkbonden Pär Eriksson får vara med i åttonde säsongen av "Bonde söker fru". Den 25 september drar serien igång och då får vi se hur många kärleksbrev som letat sig till Hallen.

"Idol" och "Bonde söker fru" får också illustrera vad tv-producenterna tycker att vi ska titta på i höst (också). Efter en snabb blick i programtablån kan man konstatera att det bara finns två svenska nyheter bland tv-serierna. Komediserien "Halvvägs till himlen" och dramakomedin "Fröken Frimans krig". Resten verkar ha blivit fullkomligt tillintetgjorda av alla program som antingen går ut på att tävla eller få hjälp med olika saker.

För precis som vanligt måste någon givetvis vara bäst i musik, matlagning, allmänbildning, husrenovering, kläddesign och allt däremellan innan vi kan andas ut under julveckan. Sedan är det bara att spänna musklerna igen efter nyår. Suck.

Vårt coachsamhälle har också färgat av sig i rutan. Det är inte mycket som vi verkar klara av själva nu för tiden. Vi står helt villrådiga vare sig det gäller ekonomin, stylingen, vikten, maten, hälsan och inte minst – kärleken. Det märks att Sverige är ett av världens singeltätaste länder. I höst måste det vara fler kärlekstörstande program än någonsin. Bönder letar, mammor letar, funktionshindrade letar, "vanliga" singlar letar. Måtte de finna varandra.

Några nya guldkorn kan man ändå sniffa sig till. Jag är till exempel nyfiken på humoristiska "SNN news" med härligaste jämten i exil, Mikael Tornving, som nyhetsankare. Premiär 18 oktober.

Henrik Schyffert och Johan Rheborg tänker jag också följa med i jakten på den perfekta bilden. "Alla är fotografer" börjar 13 november.