Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor dramatik när Jämtland tog säsongens första seger

Kanske var det ligans bästa match så här långt. För Jämtland var det i alla fall den överlägset skönaste.
- Den är såna här segrar man ska ha. Nu skulle jag kunna gå hem, sa en överlycklig Egal Saleman efter 93-88 i förlängning mot Borås.

Annons
Saleman var en av flera matchvinnare. Det var hans fantastiska trepoängsskytte som gav Jämtland ett lyft tidigt i matchen. Den 20-årige forwarden satte till slut fem av sex distansskott.
- Coachen sa till mig efter förra matchen att jag skulle bli en mer skjutande spelare. Då måste man lyssna. Därefter har jag tränat på skyttet.
Hur skön känns segern?
- Åh, det är såna här segrar man ska ha! Hela laget gjorde en kanonstark match. Vi var bäst när det gällde.
Så var inte fallet i början. Borås och 209 cm store Michael Kingma gjorde rent hus och vid 2-12-underläge tvingades Mathias Eckhoff ta time out.
Sedan var det ett annat Jämtland i Boråshallen. Trots 18-19 efter första 10 hade Jämtland häng.
Andra perioden blev rasande jämn. Kingma fortsatte att vara kung och öste i poäng. Men Saleman svarade med tre (!) raka treor.
38-35 till Borås i halvtid och fortsättningen blev lika jämn. Mot slutet av fjärde perioden verkade Jämtland ha grepp. Men nye Tommy Johnson brände ett av två straffkast och det utnyttjade Toni Cactas.
Han satte båda sina straffar med fem sekunder kvar, 81-81.
Tyrone Levetts trepoängsförsök missades och Jämtland fick hämta ny kraft inför en femminutersförlängning.
Saleman beskriver Jämtlands tankar inför avgörandet.
- Vi ledde mot slutet (av ordinarie tid) och kände att vi inte fick torska.
Vad var nyckeln till segern?
- Vår aggressivitet och att vi började kommunicera i försvaret. I början fick Kingma göra många poäng, men sedan hjälptes vi åt i försvar mot honom. Men Andrew och Ty steppade också upp och satte en del fantastiska skott.
Saleman stannade på 15 poäng - nytt ligarekord för honom.
- Egal var jättebra. Han är en stor man som kan poppa ut och skjuta från distans, sa coachen Mathias Eckhoff.
Stort beröm också till Michell och Levett som var grymt bra i slutskedet. Levett satte tre hyperviktiga treor när Jämtland jagade ikapp och förbi.
Tommy Johnson - som hade en tuff debut - blev speklar vid 14-tiden i går. Detta efter en ovanlig dag av kontakter med hans förra engelska klubb.
- Tommy hade en leasingbil och fick en p-böter. Enligt den engelska klubben var den inte betald och därför fick han inget "letter of clearence". Allt annat var klart. Men grejen var att Tommy precis hade betalat summan när han lämnade England, säger sportchefen Mikael Bernervall.
Till slut löste det sig.
- Enligt "Pecka" har Jämtland i tio års tid alltid lyckats få klart med sina utlänningar i tid. Det hade varit pinsamt om det hade stupat på en p-böter, skrattar Bernervall.

Mer läsning

Annons