Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor bredd i Livekarusellen

Innerlig stämsång, svängig bluegrass, jazzanstruken pop och brutal badrocksmetal.

Livekarusellen levererar.

Söndag kväll var det dags för den sista deltävlingen av tre i Livekarusellen.

– Nästa låt heter Psycho inside, meddelar Brontide från Hammerdal och levererar hård headbangning, melodiösa slingor och avgrundsdjupa vrål.

Strax därpå kliver duon Martina och Madelene upp med en finstämt innerlig cover på Coldplays "Green Eyes". Myrah släpper lös mörkret, Morning Glory svänger upprymt folkigt. Poppiga High Times, Table of Nations bluegrass, Insinceritys badrocksmetal och akustiskt porlande resonans med Pure Faith – bredden är stor.

– Det här var den första låt jag skrev och jag spelar den på den första gitarr jag byggde, berättar Anton Enqvist.

Nio band stod på scenen och två av dem går till distriktsfinal för Västernorrland/Jämtland i Sundsvall den 17 maj.

Varje deltävling har haft en varsin jury som gett banden feedback och bedömt dem med poäng. Men även publiken kan påverka tävlingens utgång.

– Juryn har störst inverkan men publiken får också rösta, säger Alexander Mangs från arrangören Studiefrämjandet.

I gårdagens jury satt Christoffer Abrahamsson från Moby Dick, Andréa Wiktorsson, artistbokare på Storsjöyran, Hedda Perström, bokare på Jazzköket, Jesper Lindgren, gitarrist, och Daniel Åsell från Thunder Bay Bombers. Inga vinnare korades dock i går kväll. Vilka två band som går vidare och därmed har möjlighet att knipa en plats i riksfinalen som går i Karlstad är en väl förborgad hemlighet till måndag eftermiddag.

Några hederspriser delades dock ut: Studiopriset gick till duon Martina och Madeleine som får chansen att spela in i Tjalmarstudion, årets scenpersonlighet gick till Simon Alfredsson från Insincerity och årets instrumentalist gick till Fredrik Eriksson som är trummis i High times.