Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor björn strövade rakt igenom Reidars gård

För familjen Kjelvik i Murumoen är det vår när björnen har vaknat. Boende åtta kilometer från Gäddede, nästan mitt på riksgränsen i det björnrika området runt Lierne är björnspår det sanna vårtecknet.

- I år var det något ovanligt, för den nyvakna björnen passerade rakt igenom gården, bara 50 meter från bostadshuset. Det var dessutom en jättestor björn, säger Reidar Kjelvik.

Familjen äger och driver en fårfarm men så här års är tackorna inomhus. Men visst har det varit många tråkiga incidenter genom åren då familjen förlorat djur.

- Vi har mycket björn här och det brukar vara vid den här årstiden som vi ser de första björnspåren. Trots att det är mycket björn så brukar vi inte fundera över det utan vi försöker fungera som vanligt, plocka bär och vistas mycket i skogen, berättar Kjelvik.