Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopprogram inom gymnasieskolan

Jämtlands gymnasieförbund har ekonomiska problem. Kostnaderna är för höga och förbundet har därför beslutat att dra åt svångremmen ytterligare.

De kommuner som äger Jämtlands gymnasieförbund har beslutat om sparkrav på 12,5 miljoner kronor under 2009 och 2010. Det har lett till att förbundets drastiskt fått minska personalstyrkan samt spara in på läromedel och elevhälsa.

Men trots de kraftiga åtgärderna så har förbundet ändå inte lyckats få bukt med ekonomin. Enligt en färsk prognos så beräknas Jämtlands gymnasieförbund få ett underskott på knappt 6 miljoner kronor i år. En stor del av underskottet kan härledas till de omställningskostnader som uppstått när personalstyrkan ska minskas men förbundet har ändå beslutat att införa ett handlingsprogram för att få bukt med problematiken.

Det så kallade stopprogrammet innebär att i princip alla kostnader ska kontrolleras löpande under resten av året. Om programmet fungerar som tänkt så kan förbundet spara knappt 2 miljoner kronor.