Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa gårdsförsäljningen av alkohol

Centerpartiet och övriga regeringspartier har en vision om att Sverige ska bli Europas nya matland. Men tydligen också ett nytt alkoholland.

Man utreder nu frågan om att släppa på förbudet mot gårdsförsäljning av både vin, öl och sprit. Och inte bara då egenproducerad alkohol, utan även den som kommer från utlandet. Motivet till att tillåta gårdsförsäljning är att gynna företagandet.

Men som gammal centerpartist och nykterist tycker jag att det är ett dåligt förslag. Vi kan få hela landet att leva på andra sätt. Det har ju centerpolitiken i regeringen hittills visat, med bland annat färre och enklare regler för att starta och driva företag, en stärkt infrastruktur och olika valfrihetsreformer inom välfärdssektorn.

Som jag ser det är förslaget främst ett hot mot folkhälsan! Att uppmuntra till att dricka alkohol, genom att i princip tillåta hembränning, är inte klokt. Att behålla Systembolaget som en kontroll- och kunskapsstation är däremot klokt. Det goda livet är ett hälsosamt liv. Så stoppa utredningen i papperskorgen, Eskil Erlandsson!

Anna Österholm, helnykter Centerkvinna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel