Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp i processen om Lillänge

I miljö- och samhällsnämnden sattes det stopp för frågan om ett köpcentrum i Lillänge.
Efter votering i nämnden blev det klart att förslaget om planförändringen inte kommer att tas upp på fullmäktige.

– Det betyder att det händer ingenting med planen, men det betyder inte heller att man har sagt nej. Om saker och ting förändras går det ju fortfarande att lyfta upp planen till kommunfullmäktige, säger Mona Modin Tjulin, ordförande i nämnden.

Då planen inte tas upp på kommunfullmäktige kommer det heller inte att fattas något beslut kring expanderingen.

– Det är fortfarande inte det där tydliga beskedet som jag har efterfrågat. Det renhåriga, om man inte vill ha handel där, är att yrka på att planarbetet avbryts, säger Mona Modin Tjulin.

Kan ni lyfta det här redan på nästa nämnd?

– Ja, men det finns ingen anledning för mig att göra det. Resultatet skulle väl inte bli på något annat sätt, säger Mona Modin Tjulin.

Då ett beslut inte kan göras ligger bollen nu hos investerarna om de ska avvakta.

– Det här var det sämsta som kunde hända. Det hade varit bättre med ett tydligt besked till investerarna om vad som gäller. Om vi vill få hit investerare är det tydliga besked som gäller, alltså ett ja eller nej. En investerare förstår ett nej, de får nej på massor av ställen men att politiker inte vågar fatta ett rakryggat beslut bäddar för att man inte ens öppnar för diskussion med Östersund framöver, säger Mona Modin Tjulin.

Avsaknaden av tydliga besked tror hon kan minska tilltron till kommunen hos investerare i landet.

– Allt står inte och faller med betongstationen. Det här är ingen ödesfråga för Östersund, vi kommer att utvecklas ändå. Det viktigaste är att vi skickar signalen till andra investerare att vi klarar av att fatta beslut här. Det är inte handeln det handlar om utan attraktionskraften för kommunen. Den symbolfrågan är egentligen viktigare, säger Mona Modin Tjulin.