Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stolt över försämringar

Svar till" Tack, vardagshjältar" – Mona Modin Tjulins (S) drapa i Ordet fritt i LT den 28 december. Nog är det väl lite märkligt att en chef tackar sina underlydande med ett inlägg under Ordet fritt! Det kan inte vara annat än för att framhålla sig själv inför allmänhetens ögon.  Du skriver "Jag har med stor tacksamhet sett hur personalen jobbar" …. När var du ute hos någon vårdtagare och kollade hur din verksamhet fungerar? Nog vore det bättre om du mötte personalen öga mot öga och framförde ditt tack och kanske lyssnade på deras synpunkter hur personalens vardag fungerar.

Du tycks vara stolt över att du lyckades höja hemtjänstavgiften från 100 kronor per månad till 100 kronor per timme, en ökning för maxtaxa med 1783 procent. Att du därmed tog den av riksdagen beslutade skattesänkningen för pensionärer och dessutom mycket mer därtill av vårdtagarna, bekymrar dig föga. Du stal en stor del av vårdtagarnas köpkraft, pengar som direkt skulle kunna ge vårdtagarna ett bättre och värdigare avslut av sina sista år.

Du skriver att årets underskott för omsorgen blir ungefär 15 miljoner. Kan inte det bero på en dåligt lagd budget? Och varför är det numera de allra sämst bemedlade som skall ställa upp för en mindre bra förvaltning? Det kanske är de, som är vardagens hjältar, som nu skall rädda din s.k. förvaltning

Nu Mona, för att du skall närma dig verkligheten, så vill vi vårdtagare att du avger ett nyårslöfte om att du skall:

# Sänka din lön med lika många procent som du sänkte vårdtagarnas köpkraft genom 1783 procentig höjning av vårdavgiften.

# I en månads tid bara äta den plastlådemat dina vårdtagare får köpa.

# Betala 191 kronor plus mjölkpriset om du vill ha hem en liter färsk mjölk att skölja ned plastlådematen med.

Med detta önskar vi dig ett Gott Nytt År och önskar att du åtminstone kan ordna så att vi vårdtagare kan få en specificerad faktura på dina höga avgifter.

86-årig vårdtagare med flera

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel