Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stolpe in och stolpe in för Brunflo

Stolpe in. Gånger två.

Så avgjorde Brunflo straffdramat borta mot Sollefteå.

– Härligt. Men vi skulle väl ha stängt matchen vid 4–1, säger Agne Ericson efter tvåpoängssegern.

Lite halvtunnt med folk blev snäppet tunnare redan i första periodpausen. Då hade viktige centern Robin Larsson spelat klart efter att ha fått en puck på dojan.

Ändå kunde Brunflo gå undan till 4–1.

– Vi var bättre i de två första perioderna, speciellt i den första. Vi skapade massor med målchanser. Vi spelade bra då, säger Brunflotränaren Agne Ericson.

Men sen då?

– Ja, det är som det är med oss. Vi blir lite ivriga, gör saker vi inte borde.

– 4–2 kom efter ett chanspass i offensiv zon, ett sånt där som man inte kan vinna nåt på, det är bara en risk bakåt. Och sen släppte vi in två mål i boxplay, där skulle vi kunnat göra det lite bättre, säger Ericson.

Efter 4–4 trillade ett varsitt mål in under ordinarie tid – till slut fick matchen avgöras på straffar. Då var marginalerna på Brunflos sida.

– Först satte Alfred Jonasson sin straff stolpe in till vänster, sen satte Senastian Magnusson pucken stolpe in till höger ... de är rätt svåra att ta då.

Skön seger?

– Ja. Perfekt inför juluppehållet. Och vi har ju både Kovland och Vännäs kvar på hemmaplan så vi har inte gett upp möjligheterna att nå över strecket, säger Ericson.

Beröm den här gången går till Mikael Fernström och Sebastian Magnusson som det lossnar allt mer för. På backsidan var Viktor Vängman och Niclas Frahmer nyttiga med sitt lugn.