Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöldraid på väg att klaras upp

Traktorstöld, skoterstöld, släpvagnsstöld och ett inbrott på ett solarium. Två män åtalas misstänkta för flera brott.

Flera inbrott och stölder i Krokoms kommun kan vara på väg att klaras upp. Nu åtalas två män misstänkta för stölderna som inträffade under ett dygn i mars. De båda inblandade är bland annat misstänkta för att i mitten av mars ha brutit sig in i en affär i Krokom och där tagit en skoter, hjälmar, kepsar och skoterjackor till ett sammanlagt värde av 152 000 kronor. I samband med inbrottet uppstod skador i butikslokalen och på den stulna skotern var såväl hastighetsmätaren som vindrutan trasig.

Dessutom åtalas de två männen för att ha stulit en personbil och en gps-navigator.

Dessutom åtalas männen för att ha stulit ett släpfordon värt 50 000 kronor. Dessutom har de två stulit en traktor, de två misstänktas färd i traktorn fick till följd att även den skadades.

Drygt en vecka efter det intensiva dygnet i Krokom är männen misstänkta för att ha tagit sig in på ett solarium i Östersund och försökt bryta upp dörren till det rum där solariets växelautomat fanns. För detta åtalas männen för försök till stöld. Männen förpliktas att betala 21 000 kronor till ägaren av solariet för de skador som uppstod vid inbrottsförsöket.

En av männen åtalas också för ringa narkotikabrott efter att han brukat hasch eller cannabis.

Den andre mannen åtalas för häleri då han haft befattning med en bilstereo, ett slutsteg och extraljus som stulits från en bil uppställd på en verkstad i Östersund.

De båda männen anhölls efter stölderna i Krokom, men släpptes efter ett par timmar. De anhölls på nytt efter inbrottsförsöket och häktades ett par dagar senare. Männen har varit häktade sedan dess.