Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöld och fylla när luciafest gick överstyr

Svegspolisen kunde sammanfatta helgen som väldigt stökig. Den traditionella Luciabandyn gick helt överstyr, en man misshandlades på ungdomsfest och polisbilens extraljus blev stulna.

Luciahelgen blev blötare än vanligt. Fredagen började med ett omhändertagande av en berusad 14-åring. Sedan fortsatte kvällen med den årliga Luciabandyturneringen i Svegs sporthall.

Evenemanget ska vara drogfritt. Men trots att det fanns många tonåringar bland både spelare och publik satt folk och drack på läktarna. Till och med spelarna festade till.

– Vi blev lite förskräckta faktiskt. Det var mycket tomburkar i omklädningsrummen, säger Ingrid Larsson vid Svegspolisen.

Tidigare år har folk stått utanför sporthallen och vissa har försökt smussla in alkohol. Däremot har aldrig folk druckit öppet inne i hallen. Tre personer, två 18-åringar och en 17-åring, fråntogs dryck som langats till dem.

Bandyn anordnas varje år av olika gymnasieklasser som samlar pengar. Enligt polisen berodde missen på informationsbrist mellan de som hyr ut lokalen och arrangörerna. Det fanns inte heller tillräckligt med vuxna på plats. Polisen har nu varit i kontakt med kommunens fritidskontor angående händelsen.

– Det är en rolig tillställning, men det ska vara ett sportevenemang utan alkohol, säger Ingrid Larsson.

På fredagskvällen blev även polisen kallad till en ungdomsfest i Sveg. En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel och ska ha slagit en annan man i 18-årsåldern med knytnävarna. Händelsen polisanmäldes och den misstänkte fick följa med på förhör.

Utöver helgens fyllestök har polisen upptäckt att extraljusen på polisbilen är stulna. De misstänker att det ska ha skett i samband med besöket i sporthallen eller vid festen. Eftersom det förmodligen finns många vittnen hoppas de att folk inser att det inte är okej och tipsar polisen.

– Det är under all kritik. Vi tycker att vi ska slippa det här i Härjedalen. Det finns en anledning till att vi har utrustning på polisbilen, säger Ingrid Larsson.