Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd inte förtrycket

Den 4 juli har utlysts till en internationell dag för delfiner i fångenskap, dagen därpå kommer Djurrättsalliansen att hålla en manifestation vid Kolmårdens Djurpark.

Runt om i världen befinner sig delfiner i fängelser som kallas delfinarier. I början av 60-talet kom man på att dessa vackra djur är väldigt publikdragande, så man satsade på att fånga och spärra in dem.

Många skadas och dödas under jakten på ”publikmagneter”. Dessutom splittras ofta flockarna. Kolmårdens delfinarium är visserligen något bättre än många andra, men djuren har förstås starkt begränsad rörelsefrihet. Dessutom kan det bli problem med deras ekolod i bassänger, det har hänt att delfiner kolliderat med bassängkanten och avlidit. Sedan starten 1969 har närmare 60 delfiner dött på Kolmården.

Dessa intelligenta varelser tränas att utföra diverse trick som ofta är helt onaturliga. Det är skamligt att delfinerna berövas sin frihet och utnyttjas på detta sätt. Stöd inte detta förtryck: besök inte delfinarier.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel