Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsutställning kan drabbas

Annons


Färgfabriken har varit drivande i planerna på en ny Stockholmsutställning 2010. Turerna kring Jan Åman riskerar att drabba projektet hårt, men kommentarerna från Stockholms stad är ännu försiktiga.

Stockholms stad har lagt ned flera miljoner kronor på att utreda möjligheten att anordna en Stockholmutställning i Järva. En sådan anordnades med framgång 1930 och blev det stora genombrottet för funkisstilen i Sverige. Färgfabriken har varit en av initiativtagarna till att försöka återupprepa konceptet med en framtidsinriktad utställning som bland annat fokuserar på boende och miljöfrågor.

Färgfabriken har också varit med och gjort den utredning som ska ligga till grund för Stockholms stads beslut. Efter att ha anklagats för att ha använt konsthallens pengar till personliga utgifter avgick konsthallschefen Jan Åman på måndagen. Men Staffan Ingvarsson, stabschef på Stockholms stad, vill inte säga om Åmans uppmärksammade avhopp kommer att påverka beslutet.

-Det vill jag inte spekulera om i dag. Det vi har gjort är att beställa en utredning om vad som går att göra. När vi får den ska vi ta ställning till hur vi eventuellt tar detta vidare och givetvis med vem, säger han.

Utredningen ska vara klar senast före jul så att Stockholms stad kan fatta beslut kring årsskiftet.

Mer läsning

Annons