Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stocke Titt har gått i konkurs

I sex år har Kjell Strömberg drivit Stocke Titt på Frösön som en året runtanläggning. Förra veckan gick det inte längre och verksamheten gick i konkurs. Nu är framtiden oviss för den gamla hembygdsgården.

– Men så långt som till nedläggning tror vi inte att det ska behöva gå, säger Hans Furborg, som är vice ordförande i Frösö hembygdsförening, som äger Stocke Titt.

– Jag har delvis mig själv att skylla eftersom jag inte skött papperen som jag borde. Det beror enbart på att jag jobbat för mycket och all bokföring har blivit liggande i en hög.

Det säger en uppgiven Kjell Strömberg sedan det blivit klart att hans skötebarn Stocke Titt har tvingats i konkurs. Nu får han jobba vidare med verksamheten, men som anställd av Frösö hembygdsförening.

Vice ordförande i hembygdsföreningen, Hans Furborg, säger att konkursen kom som en blixt från klar himmel.

– Vi hade inte en aning om att det var så illa ställt.

Enligt Furborg fick hembygdsföreningen tre alternativ av konkursförvaltaren. Ett var total nedläggning av verksamheten. Två var att konkursförvaltaren skötte driften, vilket inte var troligt att han ville och alternativ tre var att hembygdföreningen tog över driften och anställde Kjell Strömberg tills vidare, åtminstone fram till hösten.

– Vi bestämde oss för alternativ tre, säger Furborg och nu jobbar vi efter de premisserna.

Kjell Strömberg har drivit Stocke Titt som en året runtanläggning och han säger att det kan vara en anledning till att det gått överstyr.

– Jag har inte haft semester på åtta år och för två år sedan hade jag ledigt en dag. Det är den enda ledighet jag kunnat unna mig. Annars har jag jobbat hela tiden. Med facit i hand skulle jag kanske haft stängt under vardagarna vintertid och sysslat med det jag inte hunnit med annars.

Kjell Strömberg menar att Stocke Titt är ett välkänt kulturställe, ungefär som Sommarhagen och Frösö kyrka.

– Vissa sommardagar, särskilt helger, kan jag ha uppåt 400 och 500 personer här. Så att lägga ner verksamheten får bara inte ske, säger han.

På frågan om vad som händer till hösten säger Furborg att det får styrelsen ta ställning till.

• Kan Stocke Titt säljas?

– Man säljer inte en hembygdsgård, men ingenting är uteslutet. Vi har redan fått förfrågan om en försäljning, säger Hans Furborg.

Tills vidare kommer Stocke Titt att ha öppet som planerat. Det traditionella midsommarfirandet kommer att genomföras som vanligt.