Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspäckat lagtempo väntar på skidstadion

På söndagen körs ett stjärnspäckat lagtempo i längdskidor på Östersunds skidstadion. Tävlingen direktsänds i tv både i Sverige och Norge.

– Det blir en hyperintressant tävling, säger Mattias Fredriksson, promotor för MAXIM XC Team Time Trial.

Annons

Lagtempot avgörs 14.40 på skidstadion, direkt efter världscupen i skidskytte. Sju herrteam och tre damteam kommer att göra upp.

Fem åkare får ställa upp i varje lag och teamen kommer att starta med 60 sekunders mellanrum. Räkna med en dramatisk kamp om att få bästa tiden.

– Det blir oerhört spännande att följa. De som startar med fem åkare har ju faktiskt råd att offra två stycken längs vägen, för det räcker med att tre stycken går i mål, säger Mattias Fredriksson.

Flera team innehåller riktiga toppåkare. På besök i Östersund kommer bland annat bröderna Jörgen och Anders Aukland som tävlar i ett team tillsammans med bland annat Jerry Ahrlin. Emil Jönsson kommer att ställa upp i ett team tillsammans med Emil Johan Kjölstad och Jon Kristian Dahl.

– Två brutalt bra sprintåkare som har sadlat om till långlopp i år, säger Fredriksson.

Två andra kända långloppsåkare som finns med i startlistan är Jörgen Brink och Oskar Svärd.

På damsidan får vi bland annat se lovande Evelina Settlin och Hedda Bångman.

Tävlingen kommer att direktsändas i TV4 och i norska TV2.

– Det kommer att bli en otrolig upplevelse att få se killar som bröderna Aukland. De stakar upp för backar där vanliga motionärer måste saxa sig upp, säger Fredriksson.